LCHF Pannkakstårta med citronkräm, chokladsås och cream cheese frosting

Idag var det ingen vanlig dag utan Evelinas 6:års dag, det var även dagen hon började i skolan. Vi har som tradition här hemma att den som fyller år får "beställa" vilken tårta man vill ha. Evelina valde pannkakstårta med lemoncurd, Cream cheese frosting, hallon och chokladsås. Jag stekte pannkakor till 02.00 på natten, men det var det värt. Tårtan var otroligt god och det var en uppskattad frukost.

 
 
 
Här hittar man recept på LCHF pannkakorna som jag gjorde en tredubbel sats av, dagen till ära fick en hel vaniljstång smaksätta pannkakorna.
 
Här har ni fyllningen:
 
Cream Cheese frosting
Recept:
  • 300g Philadelphia original
  • 50 g rumsvarmt osaltat smör
  • 2 msk pressad citron
  • sötning efter smak
Vispa ihop alla ovanstående ingredienser med elvisp. Klart
 
 
Lemoncurd recept:
  • 2 ägg
  • Skal och saft av två citroner
  • 50 g osaltat smör
  • sötning efter smak

 

Värm ägg, saft och skal av citronerna i en gryta på medelvärme under konstant omrörning. Ta av från plattan när konsistensen börjar tjockna till fil. Rör ner smöret i bitar och låt svalna, rör om då och då. Förvara kylt. Jag gjorde en dubbel sats till tårtan.
 
 
Choklad ganasch recept:
  • 100gram mörk osötad choklad
  • 80gram osaltat smör
  • 2 msk grädde
 
Smält chokladen under omrörning på medelvärme med smör och grädde. När allt har gift ihop sig ta av från plattan och låt svalna till rumstemperatur.
 
Varva svala pannkakor med ovanstående frosting och citronkräm, blanda i lite tinade mosade hallon mellan lagren. Avsluta med att hälla Chokladsåsen över. Enjoy
En kommentar publicerat i Recept, Vardagsliv;
Taggar: LCHF, LCHFbakverk, Lågkolhydratkost, bakasockerfritt, fest, glutenfritt, recept, sockerfritt
#1 - - Elinor Engkvist:

Alltså, åååh! Ögonorgasm på den bilden :D
Fyller ju år snart, så detta recept kan bli något att testa då! Tack för inspirationen!